Mijn Muzikale Reis als Codename

Jeugdpassie voor Muziek

Als Johannes begon mijn muzikale reis op jonge leeftijd met een eenvoudig keyboard van mijn ouders. Al snel ontdekte ik mijn aanleg voor muziek en begon ik bekende nummers na te spelen.

Creatieve Uitlaatklep met Casio en Yamaha

Vijf jaar later kreeg ik mijn eerste Casio keyboard, wat al snel mijn creatieve uitlaatklep werd. Mijn ouders zagen mijn potentie en gaven me lessen om mijn improvisatievaardigheden te verbeteren. Hierbij bleek ik alles op gehoor te kunnen spelen. Later investeerde ik in een Yamaha keyboard, waardoor mijn muzikale kennis aanzienlijk groeide.

Ontdekking van Muziekproductie

Mijn interesse in muziekproductie ontwaakte toen ik ontdekte dat mijn keyboard op de computer kon worden aangesloten. Zo raakte ik bekend met FL Studio, een muziekprogramma dat me meteen fascineerde, ondanks enkele uitdagingen in het begin. Inspiratie vond ik bij YouTubers zoals SeamlessR, die me aanzetten tot experimenteren en me lieten zien dat de mogelijkheden in muziekproductie eindeloos zijn.

UniBeatz en Melodieuze Progressive House

Onder de naam UniBeatz begon ik mijn creaties te delen op mijn YouTube-kanaal. Hier focuste ik me vooral op melodieuze Progressive House, een stijl die me aansprak vanwege de rijke melodieën die naadloos bij mijn keyboardvaardigheden pasten.

Evolutie naar Codename

Mijn liefde voor muziek groeide gestaag, en ik kon zelfs een Roland-piano kopen die perfect bij mijn vingers paste. Recentelijk heb ik mijn artiestennaam veranderd naar Codename en een officiële licentie voor FL Studio aangeschaft. Mijn interesse in sounddesign leidde me naar de wereld van Dubstep, Drum & Bass, en andere genres, waar ik nu mijn eigen geluiden creëer met behulp van de Serum-plugin.

Mijn Eigen Sound in de Wereld van Elektronische Muziek

Alles wat je hoort in mijn muziek, creëer ik nu zelf. Mijn muzikale reis blijft boeiend en leidt me steeds dieper in de wereld van de elektronische muziek. Blijf op de hoogte als je meer wilt ontdekken over Codename en mijn muzikale avonturen!